SPORTEN OP HET VELD

Wij, de organisatoren van de Nationale Sport Expo, vinden het belangrijk om kinderen in beweging te houden. Tijdens de kidsmiddag mogen de iPads dan ook in de kast blijven, want we gaan “ouderwets” buitenspelen. Meer dan 12 Nederlandse sportbonden zullen aanwezig zijn om u en uw kind een onvergetelijke middag te geven. Ook komen er een aantal topsporters naar het evenement om de sporten samen mee te beleven.

voetbal1

VOETBAL

Voetbal is in Nederland de grootste balsport. De KNVB telt 1,2 miljoen leden. Vroeger was het een echte jongenssport maar tegenwoordig doen de meiden net zo hard mee. Er staan altijd twee teams van 11 spelers op het veld.

atletiek1

ATLETIEK

Atletiek wordt wel de ‘moeder der sporten’ genoemd, omdat het de menselijke basisbewegingen lopen, springen en werpen omvat. Het wordt zowel op de weg als op een atletiekbaan beoefend. Atleten moeten individueel of in groepen presteren.

volleybal1

VOLLEYBAL

Volleybal is een balsport waarbij het speelveld is verdeeld in twee gelijke helften gescheiden door een net. Het net is gespannen op bepaalde hoogte boven de grond. In een 6 tegen 6 duel strijden twee teams om de winst.

judo1

JUDO

Judo is een van oorsprong Japanse zelfverdedigingskunst. Judo is een sport die wereldwijd beoefend wordt en tevens al tientallen jaren een Olympische sport is. Een beoefenaar van deze sport heet een judoka.

handbal1

HANDBAL

Handbal is de afgelopen twee jaar steeds populairder geworden in Nederland, en dat komt voornamelijk door het succes van de Oranje Dames en de media. Het is een dynamische, snelle sport van 7 tegen 7.

baseball1

HONKBAL

Honkbal is net als handbal en voetbal een team- en balsport. Het is een van de meest gespeelde sporten ter wereld en is vooral populair in Amerika. Er staan altijd twee teams van 9 spelers op het veld.